بتن مصرفی در سقف وافل چقدر است؟

سقف وافل یکی از سقف‌های مهم در صنعت سازه به شمار می‌آید و مرحله بتن‌ریزی یکی از مراحلی است که می‌تواند به کاهش هزینه‌های آن بینجامد. این سقف به دلیل کاهش هزینه و حذف برخی از آنها، به‌صرفه‌تر است. این موضوع یکی از مزیت‌های سقف وافل شمرده می‌شود و در نتیجه استحکام سقف را به همراه می‌آورد.

مصالح به کار برده شده و کیفیت آنها یکی از موضوعات مهمی است که می‌تواند روی میزان استفاده و هزینه اثرگذار باشد. در این مطلب شما را با میزان بتن مصرفی در سقف وافل آشنا خواهیم کرد و عوامل مؤثر در افزایش و کاهش بتن را ذکر می‌کنیم.

عوامل مؤثر در میزان بتن مصرفی سقف وافل

یکی از مصالح ساختمانی که سالانه در حال افزایش و تغییر است، بتن می‌باشد و در کنار آن قیمت سیمان نیز با تورم روبرو می‌شود. در واقع قیمت بتن مصرفی، بر اساس مترمکعب محاسبه می‌شود.

عامل دیگری که در میزان استفاده بتن مصرفی می‌تواند مؤثر باشد، ضخامت سقف است و اندازه ضخامت سقف به‌اندازه و طول دهانه سقف بستگی دارد. البته لازم به ذکر است که مقدار بتن مصرفی که در سقف وافل یک یا دوطرفه به کار برده می‌شود، متفاوت است.

ابعاد قالب سقف وافل از دیگر مواردی است که به میزان بتن مصرفی بستگی دارد. قالب‌ها از سایز 60 در 60 با ارتفاع 18 سانتی‌متر شروع می‌شود و کوچک‌ترین سایز است. بزرگ‌ترین قالب با ابعاد 95 در 95 و ارتفاع 40 سانتی‌متری می‌باشد و بر اساس نوع و ابعاد قالب، میزان مصرف بتن نیز متفاوت می‌شود.

جدولی که در زیر آورده شده، در مورد وزن و ضخامت بتن مصرفی سقف وافل است که می‌توانید مقدار موردنظر را با توجه به ضخامت آن، محاسبه کنید. نکته مهم در رابطه با ضخامت سقف وافل این است که هرچقدر این ضخامت کمتر باشد، میزان بتن مصرفی کاهش می‌یابد.

مثال: اگر ابعاد یک قالب 80*80* و ضخامت سقف 35 سانتی‌متر باشد، وزن بتن مصرفی 405 کیلوگرم است. از تقسیم وزن سقف به وزن مخصوص بتن 2450 مقداری که بدست می‌آید، برابر با 0.16 می‌باشد. این عدد ( 0.16) میزان بتن مصرفی در هر مترمربع سقف در نظر گرفته می‌شود.

جدول محاسبه بتن مصرفی در سقف وافل یکطرفه:

در مقایسه با دیگر سقف‌ها، میزان بتن مصرفی سقف وافل کمتر است و این مزیت سبب سبک شدن سازه و کاهش مصرف آرماتور کمتری می‌شود. سقف وافل نیاز به روان کننده ندارد (شرایط محیطی پروژه مهم است) و بتن‌ریزی راحت و سریع انجام می‌پذیرد.

سقف وافل به‌صورت مقطع T شکل است و با یک ویبرازیسیون کل سقف یک‌پارچه و یکدست می‌شود.

در نتیجه بتن‌ریزی از مراحل مهم اجرای سقف وافل محسوب می‌شود و اگر با دقت کافی اجرا نشود، می‌تواند ایراداتی را به وجود آورد. لازم به ذکر است که پیش از بتن‌ریزی، توسط مهندس ناظر، قالب‌بندی بررسی شده و در صورت مشکل فیلرگیری صورت بگیرد تا سقف یک‌تکه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.