سقف یوبوت یکی از انواع سقفهای مجوف، سقف یوبوت است که دارای ویژگیهای بسیاری میباشد. یکی از این مزیتها، اجرای سازههای سقفی با دهانههای بلند میباشد و به صورت قالببندی و بتنریزی در محل پروژه انجام میشود.
شرکت گنبد فیروزه با انجام پروژههای انواع سقفهای ساختمانی، جزو شرکتهای معتبر و متخصص در این زمینه محسوب میشود و با اخذ نمایندگی در کل کشور، مفتخراً به مشتریان و کارفرمایان خدمترسانی میکند.
در این مطلب نحوه اجرا و دستمزد اجرای سقف یوبوت را برای شما بیان خواهیم کرد.
نحوه اجرای سقف یوبوت
مراحل زیر برای اجرای سقف یوبوت باید طی شود:
1- نصب پایهها و قالببندی سقف
مرحله اول و ابتدایی با قالببندی زیرین دال صورت میگیرد و جنس این قالبها شامل، چوب – فلز – پلی وود و یا کارتن پلاست میباشد. جک و اسکافلد از دیگر ابزارهای موردنیاز برای قالببندی است.
توجه داشته باشید که زیرسازی قالبها بهازای هر متر طول، 5 میلیمتر خیزی به سمت بالا داشته باشد؛ چرا که هنگام بتنریزی قالبها با وزن بتن تراز شود.
2- آرماتوربندی شبکه پایینی
پس از تکمیل و اتمام قالببندی، نوبت به انجام آرماتوربندی تیرها، میلگردهای شبکه زیرین و قراردادن تیرهای سقفی میرسد. میلگردهای شبکه پایین در کف دال و بر روی قالبهای زیرین قرار میگیرند که به صورت یک شبکه سراسری متعامد اجرا میشود.
شبکه آرماتور پایین باید بهگونهای اجرا شود که حداقل یک میلگرد در فاصله بین قالبهای یوبوت قرار بگیرد و استاندارد این فاصله، 20 سانتیمتر است.
3- چیدمان قالبهای یوبوت باتوجهبه نقشه اجرایی
در مرحله سوم، قالبهای پلاستیکی یوبوت طبق نقشههای اجرایی در فاصله مناسب بهوسیله بندهای تعبیه شده بر روی قالب چیده و تنظیم میشوند. این قالبها روی میلگردهای شبکه تحتانی قرار داده میشوند.
باید 10 سانتیمتر از قالبها و 15 سانی متر از لبههای دال فاصله وجود داشته باشد. کاور بتنی مناسب برای میلگرد های شبکه زیرین باید ایجاد شود و ارتفاع پایههای قالبها 7 سانتیمتر است.
نکته مهم و اساسی دررابطهبا اجرای این مرحله؛ توجه به حفظ و آسیب ندیدن قالبها هنگام رفتوآمد میباشد که در صورت آسیب، باید تعویض شوند.
4- آرماتوربندی بالای دال
این مرحله، آرماتوربندی بالای دال نصب و بسته میشود. آرماتورهای اصلی و سپس میلگردهای تقویتی در دو جهت متعامد بر روی قالبهای یوبوت اجرا میشوند. توجه داشته باشید در صورت نیاز، باید مهندسین سازه، آرماتورهای برشی را در بین قالبها قرار دهند.
قالبهای سقف یوبوت باید با گیرههای جانبی به یکدیگر متصل شوند تا از بلند شدن و حرکت جانبی قالبها جلوگیری کند.
5- بتنریزی قالبهای یوبوت
اجرای بتنریزی در دو مرحله و با دو لایه صورت میگیرد:
لایه اول: جهت ثابت ماندن قالبها بهاندازه ارتفاع پایهها (ضخامت حدودی ۵ تا ۱۰ سانتیمتر) بتن ریخته میشود و از طریق ویبره، بتن تمام سطح زیر قالبهای ماندگار یوبوت را پر میکنند.
لایه دوم: مرحله دوم بتنریزی، اجرای بتن روی لایه اول میباشد. (بتن لایه اول نباید بسته و سفت شود). این کار برای پوشش کامل قالبهای سقف جهت رسیدن به ضخامت موردنظر انجام میشود.
6- بازکردن قالبهای کف
با تأیید مهندسین ناظر پس از بتنریزی، به بازکردن جک ها و قالبهای سقف بتنریزی شده اقدام کنید. تا زمانی که سقف به مقاومت نهایی برسد، نباید جکهای وسط دهانهها و زیر تیرها باز شوند.
زمان بازکردن قالبها به عواملی همچون طول دهانه، عیار بتن، دمای هوا و افزودنیهای مورداستفاده در بتن وابسته است و این زمان بین 7 الی 10 روز متغیر میباشد.
چه نکاتی را باید هنگام اجرای سقف یوبوت رعایت کرد؟
- چیدن قالبهای یوبوت بر روی سقف؛ مطابق نقشههای اجرایی
- استفاده از آرماتور سنجاقی برای یکپارچه کردن شبکه بالا و پایین و ثابت نگهداشتن یوبوتها در میان این دو شبکه
- روانکننده بتن 11 الی 13 متر باشد
- تنظیم بستهای موجود بر روی بندهای کناری قالبهای یوبوت باتوجهبه فاصله موردنیاز و محکم کردن آن با چسب پلاستیکی
- قرارگرفتن یک میلگرد بین هر دو قالبهای یوبوت
- در صورت نیاز، استفاده از اسپیسرهایی که فاصله وسط مقطع میلگرد پایین تا کف دال ۵/۲ تا ۳ سانتیمتر هستند
- خودداری از بار زیاد و بار متمرکز بر روی یوبوتها
- نگهداری از بتن مطابق با آییننامههای موجود
- ایجاد و امکانپذیر بودن خیز منفی بهاندازه مجاز در هنگام قالببندی دال
- استفاده از شابلون جهت یکنواخت شدن ضخامت بتن
- توجه به مقاومت میلگردهای مصرفی
دستمزد اجرای سقف یوبوت
قیمت سیستم یوبوت باتوجهبه شرایط اقتصادی و تورم، متغیر است. اما هزینه اجرای آن به عوامل مهمی بستگی دارد. در این مطلب موارد اثرگذار در تعیین قیمت و دستمزد اجرای یوبوت را برای شما خواهیم گفت.
چه عواملی در هزینه اجرای سیستم یوبوت مؤثر هستند؟
- یکی از اصلیترین عوامل در تعیین قیمت، زیر بنای هر پروژه میباشد که باتوجهبه آن؛ مقدار و هزینه تجهیزات و ابزارها متفاوت میشود. پس زیربنا هرچقدر بیشتر باشد، هزینه دستمزد نیز بالاتر میرود.
- ارتفاع ساختمان از دیگر پارامترهای مهم و تأثیرگذار در تعیین قیمت دستمزد کارفرما میباشد. در حال عادی همه ساختمانها 3 متر ارتفاع دارند. بسته به پروژه هر چه که بالا و پاین شود، قیمت نیز تغییر میکند.
- محل اجرای پروژه میتواند هرجایی از شهر باشد و این نیز یکی از عوامل اساسی محسوب میشود. بسته به مکان و فضای رقابتی در هر شهری، هزینه دستمزد اجرا کموزیاد میشود.
- مورد بعدی، میزان بتن و آرماتور استفاده شده در یک اسکلت هزینه دستمزد را متغیر میکند. اگر یک اسکلت از ارتفاع معمولی بیشتر شود و نیاز به آرماتور و بتنریزی بیشتری داشته باشد، طبیعتاً هزینه دستمزد اجرای سقف یوبوت افزایش مییابد.
در حال حاضر دستمزد اجرای یک سازه (سقف و ستون) با استفاده از سقف یوبوت و با ارتفاعهای معمول (3 متر)، در شهرهای تهران و اصفهان بهازای هر مترمربع حدود 3.000.000 ریال میباشد.