محاسبه قیمت تمام شده سقف وافل چگونه است؟

سقف وافل از نظر فنی و اجرایی مورد توجه بسیاری از کارفرمایان و دیگر اشخاص قرار گرفته است. این سقف در صنعت سازه رشد و پیشرفت کرده و به دلیل مزایای مثبت، استقبال زیادی از آن شده است. جزو قالب‌های غیر ماندگار هستند و قابل استفاده مجدد از قالب‌ها باعث به صرفه اقتصادی نیز می‌شود.

عوامل مختلفی همچون؛ هزینه بتن مصرفی، قیمت و حجم میلگرد مصرفی، هزینه اجرای سقف وافل و دستمزد نیروهای اجرایی، افزودنی‌های بتن و در نهایت خرید یا اجاره قالب‌های وافل، قیمت سقف وافل را تعیین می‌کند. آگاهی از این عوامل، سبب برنامه‌ریزی بودجه‌ای و محاسبه قیمت‌ها می‌شود.

وزن میلگرد مصرفی در سازه با سقف وافل

به‌صورت میانگین میزان مصرف میلگرد کل سازه در هر مترمربع زیربنا در پروژه‌های معمول بتنی به شرح زیر است:

  • 1 تا 3 طبقه = 37 تا 32 کیلوگرم بر مترمربع
  • 3 تا 5 طبقه = 37 تا 42 کیلوگرم بر مترمربع
  • 5 تا 8 طبقه =40 تا 48 کیلوگرم بر مترمربع
  • 8 تا 12 طبقه = 53 تا 48 کیلوگرم بر مترمربع

این اعداد بسته به نوع کاربری، نوع پروژه، منطقه زلزله پذیری محل پروژه، دهانه پروژه، نوع خاک، شکل هندسی پلان و… متغیر است. معمولاً میزان مصرف میلگرد سقف وافل حدود 13 کیلوگرم بر مترمربع است که باتوجه‌به دهانه، کاربری سازه، یک طرفه یا دو طرفه بودن و … کم یا زیاد می‌شود.

حجم بتن مصرفی در سازه با سقف وافل

هزینه اجرای پروژه با سقف وافل در ارتفاع معمول 3 متر و در شهر اصفهان به طور میانگین به‌ازای هر مترمربع سقف 3.500.000 ریال است.

به طور میانگین برای پروژه‌های با تعداد سقف بیش از 6 ، هزینه قالب وافل به‌ازای هر مترمربع حدوداً 200.000 ریال است.

برخی مزایای اجرایی سقف وافل

این نوع سیستم سقفی با کمترین میزان مصرف آرماتور و بتن، اجرا می‌شود.

وجود قالب‌ها و ایجاد حفره در سقف بتن و همچنین با حذف بتن سازه‌ای در قسمت‌هایی که کشش وجود دارد، نسبت به دیگر سقف‌ها بتن کمتری نیاز دارد.

بهبود روند طراحی و از آن مهم‌تر حذف مصرف بهینه آرماتورها به دلیل حذف اجرای مش پایین سقف صورت می‌گیرد.

اجرای سقف وافل به‌صورت مسطح، با استفاده از تیرها و تیرچه‌های درجا؛ در نتیجه مصرف فولاد و بتن نسبت به سیستم‌های مشابهی از جمله دال تخت، تیر دال، تیرچه بلوک و دال پس تنیده، کمتر خواهد بود.

عوامل تعیین کننده قیمت تمام شده سقف وافل

میلگرد مصرفی:

یکی از مهم‌ترین عامل در تعیین قیمت سقف وافل، میلگرد مصرفی است که حجم آن، به عواملی همچون نقشه معماری، دهانه‌های سازه و وضعیت کلی سازه بستگی دارد.

نوع سقف بر میزان میلگرد مصرفی تیر و ستون و مصالح دیگر مؤثر است و همچنین فاصله ستون‌ها، تعداد طبقات، بارهای مرده و زنده از دیگر عوامل تأثیرگذار محسوب می‌شوند.

به طور میانگین میزان میلگرد مصرفی برای دهانه‌های معمولی با توجه به نوع کاربری، حدوداً 14 الی  15 کیلوگرم در نظر گرفته می‌شود که قیمت آن با توجه به تورم سالانه متغیر است.

بتن مصرفی:

دومین عامل مؤثر در قیمت تمام شده سقف وافل، بتن مصرفی است. با توجه به یک طرفه و یا دوطرفه بودن سقف وافل و همچنین ضخامت سقف و اندازه قالب، میزان مصرفی بتن، تغییر می‌کند.

نحوه محاسبه بتن مصرفی بر اساس مترمکعب است. طول دهانه، ضخامت سقف و ابعاد قالب‌های وافل در میزان بتن مصرفی دخیل هستند.

هزینه بتن مصرفی همچون میلگرد، بر اساس قیمت روز تعیین می‌شود و زمان خریدن بتن با تغییر قیمت رابطه مستقیمی دارد.

بر اساس متراژ سازه، بتن باید خریداری شود و خرید بیش از اندازه، هزینه‌ها را افزایش می‌دهد. محاسبه میزان نیاز بتن مصرفی را می‌توانید به شرکت گنبد فیروزه بسپارید.

دستمزد اجرای سقف وافل:

یکی دیگر از عوامل مهم در تعیین قیمت، دستمزد نیروی اجرایی است. پلان معماری سازه، ارتفاع طبقات، سقف وافل یک طرفه یا دو طرفه، میزان مصرف میلگرد، ضخامت سقف، طول دهانه و … تعیین کننده مقدار دستمزد اجرای سقف وافل می‌باشد.

بر اساس بررسی نقشه سازه و متراژ پروژه، دستمزد بالا و پایین می‌شود. ابزار مورد استفاده برای اجرا از لحاظ کیفیت و میزان آن، دستمزد را متغیر می‌کند. طراحی و اجرای سقفی مستحکم می‌تواند به بهینه‌سازی سازه کمک کند.

خرید یا اجاره قالب وافل:

خرید و یا اجاره این قالب‌ها از دیگر عوامل مؤثر در هزینه سقف وافل می‌باشد. مزیت این قالب‌ها، استفاده مجدد در پروژه‌های بعدی است که در صورت سالم ماندن و شکسته نشدن، می‌توان دوباره برای پروژه بعدی اجرا نمود.

در بعضی از پروژه‌ها به‌خاطر صرفه اقتصادی پیشنهاد می‌شود، قالب‌ها را اجاره کرد. از هرکدام قالب‌ها می‌توان، 50 بار استفاده نمود. اگر تیم اجرایی به‌درستی قالب‌ها را بعد از اتمام کار، جدا نکنند؛ ممکن است دچار آسیب شود و در سازه‌های بعدی قابل استفاده نباشد.

زمانی که تعداد سقف‌های سازه کمتر از 4 عدد باشد، بهترین گزینه اجاره قالب وافل می‌باشد ولی اگر از این تعداد بیشتر شد، بهتر است قالب‌ها را خریداری کنید و برای پروژه‌های دیگر به کار ببرید.

هزینه انتقال مواد:

انتقال مواد به محل پروژه با توجه به حساس بودن این نوع سقف‌ها، باید از روش مناسبی کمک گرفت و مراقب آسیب و ضرر قالب‌ها بود.

نوع قالب وافل:

نوع قالب اجرا شده متفاوت است. قالب‌های دوطرفه مربعی شکل هستند و بر حسب تعداد، خرید و فروش می‌شوند. در صورتی که قیمت قالب‌های یک طرفه بر حسب مترمربع محاسبه می‌شود چراکه قالب‌های مونتاژی هستند.

باز خرید قالب‌های وافل سبب اقتصادی شدن و کاهش هزینه‌ها می‌شود. شرکت گنبد فیروزه یکی نمایندگان فروش و اجاره قالب‌های وافل به شمار می‌آید که می‌توانید جهت باز خرید قالب‌ها با کارشناسان شرکت تماس بگیرید و سفارش خود را ثبت کنید.

به‌طورکلی نوع و جنس قالب، بتن، میلگرد و خاموت و سنجاقی و … مواردی هستند که هزینه تمام شده سقف را تعیین می‌کنند. دستمزد اجرای سقف نیز از دیگر عواملی بود که به آن اشاره شد.

نمی‌توان هزینه‌های اجرایی را از قبل مشخص کرد و با توجه به سطح موردنیاز و مواد به کار رفته شده در آن محاسبه می‌شود.

مالیات مربوط به مواد تشکیل دهنده، دریافت مجوزهای سازه، هزینه مواد و نگهداری آن از دیگر موضوعاتی است که در نحوه محاسبه هزینه‌ها باید در نظر گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

Your email address will not be published.