باتوجه‌به مزیت‌های سقف یوبوت، استفاده از این تکنولوژی در تمام موارد، همیشه با کاهش قیمت و افزایش مزایا همراه نیست و به موضوعاتی همچون طراحی و اجرا، اندازه دهانه‌ها، تعداد طبقات، بارگذاری و سایر عوامل باید توجه کرد.

شرکت گنبد فیروزه با درنظرداشتن معایب و مزایای سقف یوبوت، کارشناسان فنی با بررسی پلان معماری پروژه و طراحی اولیه سازه، تصمیم می‌گیرند که آیا این نوع سقف مناسب است یا خیر. این کارشناسان از نظر به‌صرفه بودن هزینه‌ها و کاربرد آن به کارفرما تمام جنبه‌های مثبت و منفی سقف یوبوت را به صورت رایگان بیان خواهند کرد.

کارفرما می‌تواند باتوجه‌به توضیحات ارائه شده، تصمیم بگیرد که از سقف یوبوت برای پروژه استفاده کند یا از دیگر سقف‌ها.

مشاوره با یک طراح حرفه‌ای، به طور کامل شما را در زمینه طراحی و خرید سقف مناسب با نوع پروژه راهنمایی می‌کند تا انتخاب و خریدی به‌صرفه و اقتصادی داشته باشید.

کارفرمایان با استفاده از خدمات مشاوره شرکت گنبد فیروزه می‌توانند بهترین تصمیم را دررابطه‌با سقف اخذ کنند.

اهمیت طراحی سقف‌های مجوف

  • مقاوم بودن سقف در برابر بارهای اعمال شده
  • برخورداری دال از سختی لازم جهت محدود نمودن مقادیر تغییر شکل‌ها تحت بارگذاری‌های دایم و غیر دایم
  • افزایش معیار سختی با افزایش ابعاد دهانه‌ها

مبانی، ضوابط طراحی و استفاده از سقف یوبوت

  1. سیستم یوبوت از جنس قالب توخالی پلی‌پروپیلن است و این قالب‌ها با آرماتوربندی نصب می‌شوند و برای ساخت سقف‌های بتن مسلح دوطرفه استفاده می‌کنند. در نهایت مقطع دال سقف به شکل I در می‌آید.
  2. مشخصات فنی قالب پلی‌پروپیلن، باید بر مبنای استاندارد BBA انگلستان باشد.
  3. کل مقطع سقف از جمله زیر و بالای قالب‌ها بتن‌ریزی شود و فاصله لایه‌ای برای ریختن بتن ایجاد نشود.
  4. بتن به داخل قالب‌ها وارد نشود و قالب‌های یوبوت باید به صورت احجام کاملاً بسته از هر طرف تولید شوند.
  5. مطابق استاندارد 2800 ایران، استفاده از این نوع سقف بتنی در ساختمان‌های با اسکلت بتن مسلح مجاز است و باید رعایت شود. بر اساس عنوان ضوابط نهم مقررات ملی ساختمان ایران، رعایت طرح و اجرای بتن آرمه ضروری است که مربوط به آیین‌نامه ACI 318-08 در این زمینه می‌باشد.
  6. استفاده از این سیستم سقف، به همراه ستون‌های بتن آرمه به‌عنوان سیستم قاب خمشی منحصراً در ساختمان‌های ۳ طبقه یا کوتاه‌تر از ۱۰ متر مجاز است تا در برابر فشار نیروها مثل زلزله بتواند مقابله و مقاومت کند.
  7. بارگذاری ثقلی بر اساس مبحث ششم مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان بارهای وارد بر ساختمان اجرا می‌شود.
  8. اجرا و تأمین دیافراگم صلب در این سیستم سقف الزامی است.
  9. فاصله بین قالب‌های یوبوت، از 10 سانت بیشتر باشد ولی کمتر نشود.
  10. حداقل ضخامت بتن در بالا و پایین قالب‌ها 5 سانتی‌متر در نظر گرفته شود.
  11. طرح لرزه‌ای دیافراگم سقف و کنترل کفایت عضو لبه دیافراگم (chord) و عضو جمع‌کننده (collector) باید مطابق آیین‌نامه‌های معتبر بین‌المللی مانند ACI318-08 و ASCE7-10 انجام گیرد.
  12. محدودیت ابعاد بازشوهای سقف و همچنین تمهیدات لازم در اطراف بازشوها باید بر اساس مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ایران و آیین‌نامه ACI 318-08 رعایت و لحاظ شود.
  13. حد و حدود المان‌های مرزی در اطراف بازشوها و لبه دال پیش‌بینی شود.
  14. شرایط مختلف اقلیمی و محیط‌های زلزله‌خیز ایران طبق شرایط در نظر گرفته شود.
  15. توجه به شرایط محل نصب، تأسیسات مکانیکی و برقی هنگام طراحی و اجرای سقف، لازم و ضروری است.
  16. به مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان «صرفه‌جویی در مصرف انرژی» توجه و رعایت شود.
  17. مبحث سوم مقررات ملی ساختمان ایران با عنوان حفاظت ساختمان‌ها در مقابل حریق بیان شده است و به رعایت مقاوم‌سازی در برابر حریق الزامی است.
  18. عایق‌بندی و تنظیم صدا در مبحث هجدهم مقررات ملی ساختمان ایران مطرح شده است.
  19. بر مبنای مقررات ملی ساختمان ایران و یا آیین‌نامه‌های ملی یا معتبر بین‌المللی؛ به کلیه مصالح به کار برده شده از جمله مصالح معماری و سازه‌ای از نظر دوام، بهداشتی و زیست‌محیطی توجه و رعایت شود.
  20. در مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان، بتن سازه‌ای معمولی بایستی با جرم مخصوص حدود 2400 کیلوگرم بر مترمکعب مورداستفاده قرار گیرد.
  21. اندازه میلگردهای فولادی طولی سقف از نوع آجدار آج 400 با مقاومت تسلیم حدود 400 مگاپاسکال، مقاومت کششی نهایی حدود 600 مگاپاسکال و کرنش گسیختگی حدود 14 درصد می‌باشد که مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 3132 بیان شده است.
  22. اگر به میلگردهای فولادی عرضی سقف نیاز باشد، باید از نوع آجدار آج 340 با مقاومت تسلیم حدود 340 مگاپاسکال، مقاومت کششی نهایی حدود 500 مگاپاسکال و کرنش گسیختگی حدود 17 درصد باشد که مطابق استاندارد ملی ایران به شماره 3132 به ثبت رسیده است.

شرکت گنبد فیروزه، با رعایت تمامی قوانین و ضوابط مقررات ملی ساختمان، در زمینه طراحی و اجرای سقف یوبوت فعال است و آماده خدمت‌رسانی به مشتریان و کارفرمایان می‌باشد.

می‌توانید از طریق مراجعه به سایت و یا تماس با ما، از خدمات شرکت گنبد فیروزه آگاه و بهره‌مند شوید.