سقف ها باتوجه‌به استحکام و کاربرد خود، به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. معماران و مهندسین عمران و ساختمان‌سازی باتوجه‌به موارد مختلفی که وجود دارد به انتخاب مناسب‌ترین سقف برای ساختمان‌های مختلف می‌پردازند. انتخاب و اجرای سقف ها به عوامل مختلفی بستگی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به منابع مالی، نوع ساختمان و کاربری آن اشاره نمود.

از میان سقف های مختلفی که امروزه در صنعت ساختمان‌سازی پیاده می‌شوند می‌توان به جرات گفت که سقف های وافل جزء پراستفاده‌ترین سقف ها می‌باشند. این سقف در بسیاری از پروژه‌های ساختمان‌سازی پیاده‌سازی می‌شوند و به دلیل مزایای قابل‌توجهی که دارند جزء بهترین گزینه‌ها به شمار می‌روند.

سقف های وافل را می‌توان حتی در پروژه‌هایی با ابعاد بسیار کوچک نیز اجرا نمود؛ چون حتی در این صورت هم پیمانکاران از مزایای مختلف این سقف ها بی‌بهره نخواهند ماند.
به علت اینکه اجرا و پیاده‌سازی سقف های وافل به‌شدت افزایش پیدا کرده است و بسیاری از فعالان صنعت ساختمان‌سازی به دنبال آشنایی بیشتر با معایب و مزایای این سقف ها هستند؛ در این مطلب تصمیم گرفته‌ایم تا به معرفی آن بیشتر بپردازیم پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

سقف وافل چیست؟

سقف وافل در حال حاضر جزء یکی از رایج‌ترین بخش‌های ساختمان‌های تجاری، مسکونی، صنعتی و … به شمار می‌رود. این سقف ها مشبک می‌باشند و همین ساختار آن‌ها باعث می‌شود تا استحکام سازه تا حد زیادی افزایش پیدا کند و بتوان با هزینه‌ای بسیار کمتر به پیاده‌سازی این سقف ها پرداخت.

سقف های وافل با استفاده از قالب های مخصوص اجرا می‌شوند. قالب هایی که برای این سقف ها مورداستفاده قرار می‌گیرند به قالب های وافل معروف‌اند. استفاده از این قالب ها بسیار ساده‌تر از ابزارهای موردنیاز برای اجرای سایر سقف ها خواهد بود؛ به همین دلیل اجرای سقف های وافل با قالب های مخصوصی که وجود دارد با سرعت قابل‌توجهی صورت می‌گیرد.

برای پیاده‌سازی سقف های وافل متدهای مختلفی وجود دارد که می‌توان اجرا نمود؛ اما به‌طورکلی مراحل اجرا به این صورت است که ابتدا باتوجه‌به نوع سقف و نکاتی که وجود دارد، قالب ها تهیه می‌شوند و بر روی قسمت‌هایی که زیرسازی انجام شده است قرار می‌گیرند. بعدازاین بتن بر روی قالب ها ریخته می‌شود و تقریباً مراحل اصلی پیاده‌سازی سقف به پایان می‌رسد.

سقف های وافل به دلیل این‌که مشبک می‌باشند از مزایای فوق‌العاده‌ای برخوردارند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها وزن پایین نسبت به سایر سازه های بتنی می‌باشد. با استفاده از سقف های وافل می‌توان فشار وارده بر ستون ها را به طرز قابل‌توجهی کاهش داد به‌طوری‌که حتی در بسیاری از موارد با استفاده از سقف وافل تعداد ستون‌های مختلف کاهش پیدا می‌کند.

سقف های وافل به انواع گوناگون تقسیم می‌شوند که از میان رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به وافل دو طرفه و وافل یک طرفه اشاره نمود. این‌که کدام‌یک از سقف های وافل را باید در پروژه‌های ساختمانی مورد اجرا قرار داد به عوامل مختلفی بستگی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به نحوة چیدمان ستون ها و نحوة تیر ریزی اشاره نمود.

سقف وافل یک طرفه در بسیاری از موارد بهترین گزینة ممکن برای اجرای سقف ها خواهد بود. درصورتی‌که معماران به دلایل محاسباتی ملزم به استفاده از سقف های وافل دو طرفه نباشند معمولاً سقف وافل یک طرفه را انتخاب خواهند نمود.

موضوعی که باید به آن اشاره کنیم این است که سقف های وافل در سال‌های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند و به‌شدت استفاده از آن‌ها افزایش پیدا کرده است اما استفاده از آن‌ها تاریخ طولانی‌ای دارد که در ادامه به آن بیشتر خواهیم پرداخت.

مشخصات کلی قالب سقف وافل

در حال حاضر قالب های وافل یکی از بهترین ابزارها برای پیاده‌سازی سقف های وافل به شمار می‌روند. با استفاده از این قالب ها می‌توان به‌راحتی هرچه‌تمام‌تر به پیاده‌سازی سقف های وافل پرداخت و انواع آن‌ها را اجرا نمود.

سقف های وافل توسط گروه‌های صنعتی مختلفی تولید می‌شوند و به تولید می‌رسند که از میان آن‌ها شرکت گنبد فیروزه یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌هایی است که با تولید قالب های با کیفیت تمام تلاش خود را نموده است تا به جلب نظر مشتریان داخلی و خارجی بپردازد. قالب هایی که توسط این شرکت تولید می‌شوند از تمامی ویژگی‌های و مشخصات قالب های استاندارد برخوردارند.

به‌طورکلی قالب های وافل در اندازه‌های مختلف تولید می‌شوند و با استفاده از متریال‌های گوناگون ساخته می‌شوند. معماران و پیمانکاران می‌توانند باتوجه‌به موارد محاسبات مختلفی که وجود دارد به انتخاب مناسب‌ترین قالب موردنظر خود بپردازند و آن را از شرکت‌های معتبر تهیه نمایند.

وزن بتن سقف، یکی از اصلی‌ترین عواملی است که برای انتخاب قالب های وافل باید آن را موردتوجه قرار داد. مثلاً برای ساخت سقف هایی که در هر مترمربع ۳۲۵ کیلوگرم وزن دارند باید به سفارش قالب هایی پرداخت ۱۸ سانتی‌متر ارتفاع دارند.

قالب های وافل در ابعاد مختلفی به فروش می‌رسند که از میان رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به ارتفاع ۲۵، ۱۸ و ۳۰ اشاره نمود. این قالب ها در اکثر پروژه‌ها جزء بهترین و استانداردترین گزینه‌های ممکن برای اجرا و ساخت سقف های وافل به شمار خواهند رفت.

همان‌طور که اشاره شد، در ساخت قالب های وافل از مواد پلیمری استفاده می‌شود. گنبد فیروزه به‌عنوان یکی از معتبرترین و فعال‌ترین شرکت‌های تولید قالب از مرغوب‌ترین مواد پلیمری برای ساخت محصولات خود استفاده می‌نماید. پلی‌پروپیلن یکی از رایج‌ترین متریال‌هایی است که در حال حاضر برای تولید قالب وافل در شرکت گنبد فیروزه مورداستفاده قرار می‌گیرد.

پلی‌پروپیلن نه‌تنها از هزینة مناسبی برخوردار می‌باشد؛ بلکه دوام فوق‌العاده‌ای دارد. این موضوع باعث خواهد شد تا قالب های تولید شده را بتوان در پروژه‌های ساختمانی متعدد مورداستفاده قرار داد و شاهد طول عمر بالای آن‌ها بود.

افزایش دوام قالب های وافل، در نتیجة استفاده از پلی‌پروپیلن، این امکان را به وجود آورده است تا بسیاری از شرکت‌ها به اجارة قالب های وافل بپردازند و پیمانکاران بتوانند با هزینه‌ای بسیار پایین‌تر این قالب ها را کرایه کنند و سقف های وافل را اجرا نمایند.

کاربرد سقف وافل

سقف های وافل که با استفاده از قالب های مخصوص پیاده‌سازی می‌شوند این امکان را به وجود می‌آورند تا معماران بتوانند انواع شکل‌های هندسی را در پیاده‌سازی سقف ها اجرا نمایند. این موضوع باعث شده است تا سقف های وافل کاربردهای زیادی داشته باشند و در بسیاری از بناها مورداستفاده قرار گیرند تا زیبایی ساختمان افزایش پیدا کند.

امروزه از سقف های وافل در ساخت‌وساز بسیاری از بناهای مسکونی استفاده می‌شود. به‌کارگیری این نوع سقف ها در سالن‌ها باعث خواهد شد تا بتوان با کمترین میزان نازک‌کاری زیبایی فوق‌العاده‌ای را در قسمت‌های مختلف ساختمان به نقش کشید. استفاده از لوسترها در قسمت‌های حفره‌دار سقف باعث خواهد شد تا زیبایی سقف افزایش قابل‌توجهی پیدا کند.

پارکینگ‌ها بخش‌هایی از ساختمان‌های مسکونی به شمار می‌روند که در بسیاری از پروژه‌ها برای ساخت سقف آن‌ها از قالب های وافل استفاده می‌شود، تا بتوان بخش بزرگ‌تری از پارکینگ‌ها را با کمترین تعداد ستون مورداستفاده قرار داد. باتوجه‌به این‌که در بسیاری از پارکینگ‌ها نازک‌کاری انجام نمی‌شود می‌توان با سقف های وافل زیبایی آن‌ها را نیز افزایش داد.

سقف های وافل یکی از بهترین گزینه‌ها برای قسمت‌های مختلف ساختمان مسکونی به شمار خواهند رفت؛ اما علاوه بر این در ساخت ساختمان‌های تجاری نیز می‌توان از سقف های وافل بهره برد و شاهد حداکثر مزایا بود.

به دلیل این‌که سقف های ساختمان‌های تجاری معمولاً ارتفاع بالایی دارند می‌توان با استفاده از سقف های وافل فشار وارده به بنا را کاهش داد و با کاهش مصالح به کاهش هزینة مصالح ساختمانی پرداخت. فروشگاه و سینماها جزء رایج‌ترین اماکن تجاری می‌باشند که در ساخت آن‌ها از سقف های وافل استفاده می‌شود.

همان‌طور که در طول این مقاله به آن اشاره نمودیم سقف های وافل برای ساخت اماکنی که به امنیت بالا نیاز دارند نیز گزینة مناسبی به شمار خواهند رفت و به‌شدت توصیه می‌شوند. بیمارستان‌ها را می‌توان جزء اماکنی معرفی کرد که می‌توانند بیشترین مزایا را از ساخت سقف های وافل دریافت کنند.

سقف های وافل برای ساخت ساختمان‌های امکان خاص، مانند آتش‌نشانی‌ها و پایگاه‌های امدادرسانی نیز گزینه‌ای مناسب به شمار خواهند رفت؛ چون استفاده از این سقف ها باعث خواهد شد تا در زمان حوادث طبیعی شدید بتوان شاهد مقاومت بالای این مراکز در برابر تخریب بود.

از دیگر ساختمان‌هایی که به دلیل نیاز به امنیت بالا از سقف های وافل در ساخت آن‌ها استفاده می‌شود می‌توان به فرودگاه‌ها، بانک، دانشگاه و مراکز تحقیقاتی، هتل‌ها و موزه‌ها اشاره نمود. امنیت در ساخت این ساختمان‌ها معمولاً جزء اولین اولویت‌های پیمانکاران و فعالان عرصة ساختمان‌سازی می‌باشد.

جالب است بدانید که در بسیاری از کشورهای جهان برای ساخت تونل متروها از سقف های وافل بهره گرفته می‌شود تا نه‌تنها امنیت مسافران حفظ شود بلکه در مقایسه‌های بزرگ هزینة ساخت‌وساز پروژه‌ها نیز کاهش پیدا کند و در مدت‌زمان کمتری اجرا شوند.

انواع سقف وافل

مهانیت یا گرین وافل جزء رایج‌ترین قالب های وافل به شمار می‌روند که برای ساخت سقف ها مورداستفاده قرار می‌گیرند. این قالب ها که به قالب یک طرفه معروف‌اند به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارند در بسیاری از پروژه‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرند.

در سقف هایی که با استفاده از قالب وافل یک طرفه ساخته می‌شود بسیاری از هزینه‌های ساخت و اجرای سقف کاهش خواهد یافت: چون در این سقف ها می‌توان تیرچه، یونولیت و بلوک‌ها را حذف نمود و بدون آن‌ها به ساخت سقف پرداخت.

قالب وافل یک طرفه علاوه بر کاهش هزینه‌های پروژه، باعث افزایش سرعت اجرا نیز خواهد شد و پیمانکاران می‌توانند با استفاده از آن‌ها در مدت‌زمان بسیار کوتاه‌تر به اجرای سقف ها بپردازند. این نوع قالب ها به اتصال بهتر ستون و تیرهای انتهایی به سقف نیز کمک قابل‌توجهی خواهد کرد و مزایای قالب توجهی برای سازه خواهد داشت.

قالب یک طرفه وافل در مدت‌زمان کوتاهی تولید خواهد شد و بسیاری از شرکت‌های داخلی در حال حاضر به ساخت و عرضة آن‌ها می‌پردازند.

قالب های وافل دو طرفه نوعی دیگر از قالب های وافل به شمار می‌روند که در اندازه‌ها و ضخامت‌های مختلف تولید می‌شوند و می‌توان در انواع مختلف به طراحی آن‌ها پرداخت. مهم‌ترین ویژگی این قالب ها این است که با استفاده از آن‌ها می‌توان بار مرده سقف را در دو راستا منتقل نمود و بدین طریق استقامت سقف ها را افزایش داد. استفاده از قالب های وافل دو طرفه این امکان را به وجود خواهد آورد که به ایجاد دهانه‌های بلند در سازه پرداخت.

از دیگر قالب های وافل می‌توان به قالب های وافل قفل دار اشاره نمود. این نوع قالب ها باعث می‌شوند تا در هنگام بتن‌ریزی از نشت بتن در میان بتن‌ها جلوگیری شود و یکپارچگی سقف ها افزایش یابد. علاوه بر این استفاده از این نوع قالب ها کمک خواهد کرد تا به استفاده از میلگرد در زمان قالب گذاری نیازی نباشد و سرعت ساخت سقف وافل افزایش پیدا کند.

قالب های یک طرفه و دو طرفه قفل دار در حال حاضر باعث شده‌اند تا امنیت جانی کارگران ساختمانی نیز افزایش قابل‌توجهی پیدا کند و بسیاری از حوادث ساختمانی در هنگام اجرای پروژه کاهش پیدا کند.

سقف وافل شرکت گنبد فیروزه

شرکت گنبد فیروزه در حال حاضر به تولید انواع قالب های وافل می‌پردازد تا به نیازهایی که در حال حاضر در بازار لوازم ساختمانی وجود دارد، به‌خوبی پاسخ دهد. قالب های وافل یک طرفه و دو طرفه، جزء اصلی‌ترین محصولات این شرکت می‌باشند که با بهره‌گیری از دانش تخصصی و متریال‌های با کیفیت توانسته‌اند ردة کیفی بالایی را کسب نمایند.

گنبد فیروزه علاوه بر تولید قالب های وافل به ساخت سقف های وافل نیز می‌پردازد به این صورت که با استفاده از دانش تخصصی خود و شرکای تجاری پروژه‌های مختلفی را در سطح کشور اجرا می‌نماید.

در حال حاضر این شرکت درصد قابل‌توجهی از قالب های خود را به‌صورت قفل دار تولید می‌نماید تا در پروژه‌های مختلف، بتوان با استفاده از آن‌ها، کیفیت اجرای پروژه‌ها را افزایش داد. قالب های قفل دار به دلیل مزایای مختلفی که دارند جزء بهترین قالب ها برای ساخت سقف های مختلف به شمار خواهند رفت.

سؤالات متداول سقف وافل

به دلیل این‌که بسیاری از مشتریان شرکت گنبد فیروزه سؤالات متداولی را در مورد سقف های وافل مطرح می‌کنند در این قسمت تصمیم گرفته‌ایم تا به برخی از آن‌ها بپردازیم.

بهترین قالب وافل کدام است؟

یکی از اصلی‌ترین سؤال‌هایی که بسیاری از پیمانکاران آن را مطرح می‌کنند این است که از کدام قالب وافل باید استفاده کنند و اصولاً کدام قالب بهترین قالب وافل خواهد بود؟

در پاسخ به این سؤال باید به این نکته اشاره کنیم که قالب های وافل انواع مختلفی دارند و هرکدام از آن‌ها در یک سری پروژه‌های ساختمانی پیشنهاد خواهند شد. مهندسان عمران و معماران باتوجه‌به محاسبات مختلفی که در زمینه بار وارده شده به ساختمان انجام خواهند داد می‌توانند بهترین قالب برای ساخت قالب های وافل را مشخص نمایند.

در برخی از پروژه‌ها که پیمانکاران قصد اجرای سقف با کمترین نازک‌کاری را دارند می‌توانند از قالب های وافل با اشکال هندسی خاص استفاده نمایند تا زیبایی سقف افزایش پیدا کند؛ اما در سایر موارد قالب های وافل مکعبی شکل بهترین گزینه خواهند بود؛ چون این قالب ها توسط بسیاری از شرکت‌ها کرایه داده می‌شوند و لازم نیست به سفارش اختصاصی آن‌ها پرداخت.

در مورد قالب های قفل دار هم باید به این نکته توجه داشت که این قالب ها عمدتاً بهترین نوع قالب ها نخواهند بود و استفاده از آن‌ها در همة پروژه‌های ساختمانی پیشنهاد نخواهد شد به‌طوری‌که به‌کارگیری قالب های قفل دار در برخی پروژه‌های کوچک ممکن است توجیه نداشته باشد.

مدت‌زمان ساخت سقف وافل چقدر است؟

به دلیل این‌که در ساخت سقف های وافل نیاز به میلگرد های مختلف و اتصال آن‌ها به تیرها نخواهد بود می‌توان در مدت‌زمانی بسیار کمتر شاهد پایان پروژه بود اما به‌طورکلی باید به این نکته توجه داشت که مدت‌زمان ساخت سقف های وافل در پروژه‌های ساختمانی مختلف بسیار متفاوت خواهد بود و نمی‌توان رقم دقیقی را برای آن ذکر نمود.

تنها موضوعی که باید به آن اشاره کنیم این است که سقف های وافل بعد از آخرین مرحلة خود یعنی مرحلة بتن‌ریزی حدوداً به یک ماه زمان نیاز خواهند داشت تا آماده شوند و به استقامت نهایی دست یابند. بعدازاین مدت می‌توان به‌راحتی قالب های وافل را خارج نمود و به استفاده از آن‌ها در پروژه‌های بعدی پرداخت.

روش ساخت سقف وافل چگونه است؟

سقف های وافل در برخی از مراحل، مانند سایر سقف های بتنی ساخته می‌شوند. تنها تفاوتی که در رابطه با ساخت سقف وافل وجود دارد این است که در ساخت این سقف ها از قالب های آماده وافل استفاده می‌شود. استفاده از این قالب ها بسیار ساده است و نیاز به دانش تخصصی خاصی نخواهد داشت.

زیرسازی سقف ها، چیدن قالب بر روی قوطی و داربست، و آرماتوربندی جزء اصلی‌ترین مراحل ساخت سقف های وافل می‌باشد که امروزه در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی انجام می‌شود. اجرای صحیح هرکدام از این مراحل باعث می‌شود تا کیفیت سقف های ساخته شده افزایش پیدا کند

بهترین نرم‌افزار طراحی سقف وافل چیست؟

برای طراحی سقف وافل می‌توان از کلیة نرم‌افزارهای تخصصی عمران و معماری استفاده نمود. انتخاب نرم‌افزارها بیشتر به میزان تخصص و تجربة متخصصان بستگی خواهد داشت و از نظر حرفه‌ای تفاوتی زیادی میان نرم‌افزارهای مختلف وجود ندارد.

تنها نکته‌ای که در زمینة طراحی سقف وافل باید به آن توجه داشت این است که سقف ها بر اساس استانداردها و ضوابط خاصی که وجود دارند طراحی و اجرا شوند.

آیا قالب های وافل باید روغن اندود شوند؟

یکی از سؤالاتی که معمولاً پیمانکاران مطرح می‌کنند این است که قالب های وافل باید روغن اندود شوند؟ دراین‌رابطه باید بدانید که در حال حاضر اکثر قالب های وافل به‌خصوص قالب هایی که توسط شرکت گنبد فیروزه ساخته می‌شوند از موادی تهیه خواهند شد که به طور معمول نیاز به روغن اندود شدن نخواهند داشت و می‌توان بدون هیچ‌گونه مشکل از آن‌ها استفاده نمود.

اما به‌طورکلی روغن اندود کردن قالب های وافل نه‌تنها مشکلی به وجود نخواهد آورد بلکه در بسیاری از موارد باعث افزایش عمر قالب ها خواهد شد و از ترک خوردن آن‌ها در طول زمان جلوگیری خواهد کرد. علاوه بر این روغن اندود نمودن قالب ها این امکان را به وجود خواهد آورد تا قالب ها در زمان جداسازی بهتر خارج شوند و به‌اصطلاح چسبندگی آن‌ها به بتن کاهش یابد.

از دیگر مزایای قالب اندود کردن قالب ها می‌توان به تغییر شکل آن‌ها در گذر زمان اشاره کرد. برخی از قالب ها مخصوصاً قالب هایی که از کیفیت پایین برخوردارند ممکن است در طول زمان تغییر شکل پیدا کنند و دچار انبساط و یا ترکیدگی شوند.

خرید قالب سقف وافل از گنبد فیروزه

برای خرید قالب سقف وافل می‌توان شرکت‌های زیادی را در داخل کشور انتخاب نمود. در حال حاضر شرکت‌های معتبر زیادی وجود دارند که به تولید این نوع سقف ها می‌پردازند.

شرکت گنبد فیروزه با ساخت و تولید انواع قالب های سقف وافل در بهترین کیفیت ممکن این امکان را برای فعالان صنعت ساختمان‌سازی به وجود آورده است تا به خرید بهترین محصولات برای ساخت سقف وافل بپردازند.

برای خرید قالب وافل از گنبد فیروزه تنها کافی است تا با کارشناسان این شرکت تماس حاصل فرمایید تا بعد از ارائة مشاوره‌های لازم، محصول را در محل اجرای پروژه دریافت نمایید.

گنبد فیروزه علاوه بر فروش قالب های وافل به اجارة آن‌ها نیز می‌پردازد، تا سازندگان بتوانند با کمترین هزینة ممکن به تهیة قالب های وافل بپردازند و هزینه‌های ساخت بنا را کاهش دهند. علاوه بر این از میان خدماتی که گنبد فیروزه ارائه می‌دهد می‌توان به ساخت سقف های وافل و اجرای آن‌ها در نقاط مختلف کشور پرداخت.

شرکت گنبد فیروزه این امکان را برای مشتریان خود به وجود آورده است تا از کیفیت محصولاتی که تهیه می‌کنند اطمینان حاصل کنند؛ به این صورت که تا مدت‌زمانی مشخص تمامی قالب هایی که توسط این شرکت به فروش می‌رسد دارای گارانتی و خدمات پس از فروش خواهد بود و تمامی مشکلات و چالش‌های احتمالی توسط گنبد فیروزه مرتفع خواهد شد.

قالب های شرکت گنبد فیروزه در سطح فوقانی خود از انحنای استاندارد برخوردار خواهند بود تا در هنگام اجرا و ساخت سقف ها از پیدایش خیز در بتن‌ریزی جلوگیری شود. این انحنا کمک خواهد کرد تا امکان شکستگی قالب ها نیز به طرز قابل‌توجهی کاهش پیدا کند به‌طوری‌که حتی افتادن قالب ها از ارتفاع بالا هم در بسیاری از موارد باعث شکستگی آن نخواهد شد.

قیمت قالب سقف وافل

قالب های وافل در انواع قیمت‌ها و تعرفه‌های مختلف به فروش می‌رسند. در حال حاضر در زمان انتشار این مطلب قالب های وافل ۶۰ در ۶۰ در حدود ۱۱۰ هزار تومان به فروش می‌رسند.

قالب های ساده در مقایسه با قالب های قفل دار از قیمت کمتری برخوردارند؛ به‌طوری‌که در رابطه با قالب های ۶۰ در ۶۰ اختلاف قیمت آن‌ها چیزی در حدود ۱۰ هزار تومان می‌باشد.

برای استعلام قیمت قالب های وافل می‌توانید با کارشناسان شرکت گنبد فیروزه تماس حاصل فرمایید تا از قیمت‌های به‌روز و لحظه‌ای این محصولات اطلاع پیدا کنید. شرکت گنبد فیروزه با تولید مستقیم قالب های وافل این امکان را به وجود آورده است تا مشتریان این شرکت بتوانند با کمترین قیمت ممکن به تهیه قالب های وافل و محصولات مرتبط بپردازند.

مزایای سقف وافل

مزایای که سقف وافل از آن برخوردار می‌باشد در بسیاری از انواع سقف ها مشاهده نخواهد شد. همان‌طور که در طول مطلب هم به آن اشاره نمودیم این سقف ها مزایای زیادی دارند که این مزایا باعث شده است تا جایگزین بسیاری از سقف ها در صنعت ساختمان‌سازی شوند.

وزن و ضخامت کم

وزن و ضخامت کم، یکی از اصلی‌ترین مزایای سقف های وافل به شمار می‌روند؛ این ویژگی‌ها باعث شده‌اند تا ساختمان‌سازان بتوانند وزن سقف ها را به طور قابل‌توجهی کاهش دهند و در بسیاری از موارد به کاهش ستون ها بپردازند.

کاهش وزن سقف ها بر اثر استفاده از قالب های وافل سبب می‌شود تا نیروی وارده به دیوار و ستون ها تا حد زیادی کاهش یابد به همین دلیل معماران می‌توانند از آزادی عمل بسیار زیاد در رابطه با طراحی بخش‌های مختلف ساختمان برخوردار شوند.

عدم نیاز به نیروی متخصص

در هنگام اجرای پروژه‌های ساختمانی برخی از پیمانکاران مجبور خواهند شد تا برای ساخت سقف ها به دنبال نیروی متخصص باشند اما در مورد ساخت سقف های وافل این مشکل وجود نخواهد داشت. اجرای سقف وافل بدون نیروی متخصص قابل انجام خواهد بود و کارگران ساختمانی می‌توانند به‌راحتی آن را اجرا کنند.

عدم نیاز به نیروی متخصص برای اجرای سقف های وافل، علاوه بر مواردی که به آن اشاره شد این امکان را به وجود خواهد آورد تا پیمانکاران بتوانند در نقاط دورافتاده نیز به ساخت سقف های وافل بپردازند و در این راستا به استخدام نیروی بومی بپردازند.

ایمنی بالا

سقف های وافل در میان بسیاری از معماران و فعالان صنعت ساختمان‌سازی، به سقف هایی با ایمنی بسیار بالا معروف‌اند به‌طوری‌که در حال حاضر برای بسیاری از پروژه‌های ساختمان بیمارستان‌ها و صنایع مختلف از سقف های وافل استفاده می‌شود.

سقف های وافل تقریباً از تمامی نکات امنیتی برخوردارند. این سقف ها عملکرد فوق‌العاده‌ای در زمینة تحمل زمین‌لرزه‌ها دارند و در برابر آتش‌سوزی نیز از مقاومت بالایی برخوردارند.

علاوه بر مواردی که به آن اشاره شد، سقف های وافل از نفوذپذیری پایینی نیز برخوردارند. این ویژگی باعث شده است تا در نقاط شرجی بتوان به پیاده‌سازی سقف های وافل پرداخت و امنیت بنا را افزایش داد. در حال حاضر در شمال کشور بسیاری از سقف ها با استفاده از قالب های وافل اجرا می‌شوند.

از دیگر مواردی که می‌توان در رابطه با امنیت سقف وافل به آن اشاره کرد، توزیع دو طرفه بار به کف سازه می‌باشد که باعث می‌شود استحکام بنا افزایش زیادی پیدا کند.

کاهش هزینه‌ها

از دیگر مزایای سقف های وافل می‌توان به کاهش هزینه‌ها اشاره نمود. در حال حاضر بسیاری از پیمانکاران برای کاهش هزینة ساخت‌وساز به پیاده‌سازی سقف وافل می‌پردازند.

انتخاب سقف وافل باعث می‌شود تا میزان بتن مصرفی نیز کاهش قابل‌توجهی پیدا کند؛ به همین دلیل هزینه‌های ساخت و پیاده‌سازی سقف به‌شدت کاهش می‌یابد.

افزایش سرعت ساخت بنا

یکی از مهم‌ترین مزایایی که در حال حاضر سقف های وافل به وجود آورده‌اند این است که، با استفاده از این سقف ها می‌توان سرعت اجرای پروژه‌های ساختمانی را به حد قابل‌توجهی افزایش داد. سقف های وافل از نظر سرعت ساخت‌وساز جزء بهترین سقف هایی می‌باشند که می‌توان برای اجرای بناهای مختلف مورد انتخاب قرار داد.

افزایش سرعت ساخت بنا در نتیجة استفاده از سقف های وافل به‌این‌علت است که با استفاده از قالب های ازپیش‌ساخته‌شدة وافل این امکان به وجود خواهد آمد تا بتن را به‌صورت گسترده بر سطح وسیعی از قالب ها پراکنده نمود و در کمترین زمان ممکن به ساخت سقف ها پرداخت.

افزایش متراژ بنا

از میان مزایای مختلفی که سقف های وافل دارند، افزایش متراژ بنا یکی از مهم‌ترین مواردی است که فعالان صنعت ساختمان‌سازی آن را در نظر می‌گیرند. امروزه بسیاری از معماران برای افزایش متراژ بناهای مختلف از سقف های وافل استفاده می‌کنند تا بتوانند آزادی عمل بیشتری در زمینة طراحی بخش‌های مختلف ساختمان داشته باشند.

استفاده از سقف های وافل در پارکینگ‌ها بسیار متداول است چون می‌توان با حذف ستون ها و دیوارهای اطراف، متراژ فضا را تا حد زیادی افزایش داد و به کاهش طبقات پارکینگ‌ها پرداخت.

عدم نیاز به ابزار تخصصی

برای اجرای سقف های وافل به‌هیچ‌وجه به ابزارهای خاص نیاز نخواهد بود و می‌توان تنها با قالب های آماده به ساخت این سقف ها پرداخت. سقف های وافل با استفاده از ابزار رایج که برای ساخت سقف های مختلف استفاده می‌شود، پیاده‌سازی می‌‌گردند به همین دلیل پیمانکارانی که در نقاط دورافتاده پروژه‌های مختلف را اجرا می‌کنند می‌توانند بدون مشکل به ساخت آن‌ها بپردازند.

سهولت در میلگرد گذاری

سقف های وافل به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارند این امکان را به وجود می‌آورند تا فرایند میلگرد گذاری با سهولت بیشتری انجام شود و بتوان بدون نیاز به جابه‌جایی خاموت و شکستن بتن سرتیچه به ساخت سقف پرداخت.

سهولت در میلگرد گذاری یکی از مهم‌ترین مواردی است که پیمانکاران برای انتخاب سقف های وافل باید به آن توجه داشته باشند و آن را مدنظر قرار دهند.

قابلیت استفاده در انواع اسکلت‌ها

سقف های وافل را می‌توان در انواع اسکلت‌های بتنی مورداستفاده قرار داد به همین دلیل معمارانی که قصد استفاده از سقف وافل در پروژه‌های خود را دارند می‌توانند به‌راحتی به پیاده‌سازی و طراحی انواع اسکلت‌ها بپردازند. علاوه بر اسکلت‌های بتنی می‌توان در اسکلت‌های فلزی نیز به استفاده از قالب های وافل برای اجرای سقف ها پرداخت.

کاهش نازک‌کاری

همان‌طور که بارها به آن اشاره شد، سقف های وافل با ویژگی‌های خاص خود باعث کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت اجرا می‌شوند. یکی از ویژگی‌هایی که کاهش هزینه و افزایش سرعت اجرا را باعث می‌شود، کاهش نازک‌کاری خواهد بود.

سقف های وافل را می‌توان در بسیاری از محیط‌ها مانند پارکینگ و ساختمان‌های صنعتی بدون نازک‌کاری، پیاده‌سازی نمود و در نتیجه در کمترین زمان ممکن به ساخت سقف پرداخت. سقف های وافل از زیبایی مناسبی برخوردارند و این باعث می‌شود با کمترین میزان نازک‌کاری از زیبایی قابل‌توجهی برخوردار باشند.

نظارت بر آرایش میلگردها

سقف های وافل جزء سقف هایی می‌باشند که می‌توان با بالاترین دقت ممکن به ساخت آن‌ها پرداخت چون در زمان پیاده‌سازی این نوع سقف ها می‌توان تا آخرین مرحله به نظارت دقیق بر آرایش میلگرد ها پرداخت. خوشبختانه نظارت بر آرایش میلگرد ها تا مرحلة قبل از بتن‌ریزی در سقف های وافل امکان‌پذیر خواهد بود.

برخورداری از استاندارهای بین‌المللی

یکی از مهم‌ترین مزایای سقف های وافل این است که این نوع سقف ها از کلیة استانداردهای بین‌المللی و داخلی برخوردارند. این مزیت باعث می‌شود تا بتوان در کلیة کشورهای جهان به ساخت و طراحی سقف های وافل پرداخت و این نوع سقف ها را برای پیاده‌سازی پروژه‌های ساختمانی انتخاب کرد.

سقف های وافل به دلیل ایمنی بالای خود نه‌تنها برای پروژه‌های مسکونی مورد تأیید خواهند بود بلکه برای ساخت بناهای با امنیت بالا نیز گزینة مناسبی به شمار خواهند رفت و تمامی استانداردهای نهادهای مختلف در تمامی کشورهای جهان را دریافت خواهند نمود؛ بنابراین تمامی معماران و پیمانکاران می‌توانند سقف های وافل را در پروژه‌های مختلف خود انتخاب نمایند.

سبک بودن قالب ها

قالب هایی که برای ساخت سقف های وافل مورداستفاده قرار می‌گیرند وزن پایینی دارند؛ به همین دلیل نه‌تنها حمل‌ونقل آن‌ها آسان بوده بلکه کارگران می‌توانند به‌راحتی در قسمت‌های مختلف ساختمان آن‌ها را جابه‌جا کنند.

تقریباً می‌توان گفت که تمامی قالب های وافل که در سایزهای مختلف ساخته می‌شوند بدون استفاده از تجهیزات خاص و ماشین‌آلات مختلف قابل جابه‌جایی در سطح ساختمان خواهند بود.

مقاومت در برابر جمع‌شدگی

سقف های وافل جزء سقف هایی به شمار می‌روند که در برابر جمع شوندگی از مقاومت قابل‌توجهی برخوردارند؛ به همین دلیل پیمانکاران می‌توانند در شرایط مختلف به ساخت این سقف ها بپردازند و بنا را در برابر جمع‌شدگی سقف ها ایمن نمایند. جمع‌شدگی سقف یکی از مشکلاتی است که در نتیجة اشکالات محاسباتی در زمان طراحی ساختمان به وجود می‌آید و پیمانکاران با آن مواجه می‌شوند.

عدم نیاز به تیرچه پیش‌تنیده

خوشبختانه برای اجرا و ساخت سقف های وافل به تیرچه‌های پیش‌تنیده نیازی نخواهد بود بنابراین پیمانکاران می‌توانند تا حد قابل‌توجهی هزینة ساخت سقف ها را کاهش دهند و در کمترین زمان ممکن به اجرای سقف ها بپردازند.

برای ساخت و آماده‌سازی تیرچه‌های پیش‌تنیده به زمان قابل‌توجهی نیاز است که باعث می‌شود مدت‌زمان ساخت بنا تا حد زیادی افزایش پیدا کند و سازندگان با اتلاف بسیاری از منابع در زمان ساخت روبرو شوند.

سهولت در عبور تأسیسات از زیر سقف

با استفاده از سقف های وافل می‌توان به‌راحتی به عبور تأسیسات از زیر سقف ها پرداخت و در نتیجه به‌سادگی هر چه بیشتر به اجرای تأسیسات ساختمانی پرداخت. افزایش سهولت در عبور تأسیسات ساختمانی، امروزه باعث شده است تا سقف های وافل بسیار بیشتر از گذشته موردتوجه پیمانکاران و فعالان صنعت ساختمان‌سازی قرار گیرند.

معایب سقف وافل

همان‌طور که در قسمت قبل به آن اشاره نمودیم، سقف های وافل از مزایای بی‌نظیری برخوردارند که بسیاری از سقف ها فاقد آن می‌باشند اما باید به این نکته هم توجه شود که این سقف ها از معایبی هم برخوردارند که در زمان طراحی بنا باید به آن توجه داشت و مدنظر قرار داد. در ادامه به اصلی‌ترین معایب سقف های وافل خواهیم پرداخت.

نیاز به بتن با کیفیت

برای ساخت سقف های وافل باید از بتن با کیفیت و روان استفاده نمود تا دقت و استحکام اجرای سقف تا حد قابل‌توجهی افزایش یابد. شاید این موضوع در نگاه اول جزء مزایای سقف های وافل به شما رود اما باید به این نکته توجه داشت که استفاده از بتن با کیفیت‌های بالا ممکن است هزینة بالاتری را به دنبال داشته باشد و در اجرای پروژه‌های کوچک صرفه اقتصادی نداشته باشد.

تقریباً می‌توان گفت که سقف های وافل تنها در صورتی صرفة اقتصادی خواهند داشت که در پروژه‌های بزرگ مورداستفاده قرار گیرند چون در غیر این صورت به‌جای صرفه‌جویی در هزینه‌های مختلف ساختمانی، هزینة بیشتری را تحمیل خواهند نمود و پیمانکاران و مالکین دچار ضرر خواهند شد.

عملکرد ضعیف در زمینة عایق صوت

درحالی‌که سقف وافل بهترین گزینه بر افزایش ایمنی ساختمان به شمار می‌رود؛ اما متأسفانه در زمینة عایق صوتی از عملکرد بسیار ضعیف برخوردار است و همین باعث می‌شود تا در برخی از ساختمان‌های مسکونی امکان استفاده از این سقف ها نباشد و آلودگی صوتی قابل‌توجهی در ساختمان به وجود آید.

عملکرد ضعیف در زمینة عایق صوتی زمانی مشکل‌ساز خواهد بود که با استفاده از سقف های کاذب نیز امکان کاهش آلودگی‌های صوتی وجود نخواهد داشت تا جایی که با وجود سقف های کاذب و تمهیدات مختلف هم نمی‌توان عبور صوت از سقف های وافل را کاهش داد و به حداقل رساند.

عایق حرارتی ضعیف

سقف وافل نه‌تنها عایقی مناسب برای صوت نمی‌باشد؛ بلکه در زمینة جلوگیری از تبادل حرارت نیز عملکرد مناسبی ندارد و مشکلات گوناگونی را برای ساختمان‌های مختلف به وجود می‌آورد.

البته در حال حاضر روش‌هایی وجود دارد که پیمانکاران می‌توانند با استفاده از آن‌ها، به افزایش خاصیت عایق حرارتی سقف های وافل بپردازند؛ اما درهرصورت این سقف ها، نسبت به سایر سقف هایی که وجود دارد، عملکرد ضعیف‌تری در رابطه با جلوگیری از عبور حرارت از سقف دارند.

معمولاً در ساختمان‌های صنعتی مشکلی از بابت عبور حرارت از ساختمان وجود نخواهد داشت؛ به همین دلیل در حال حاضر در بسیاری از ساختمان‌های صنعتی، از سقف های وافل برای اجرای پروژه‌های ساختمانی استفاده می‌شود و پیمانکاران می‌توانند از تمامی مزایای این سقف ها بهره‌مند شوند.


سقف وافل، یکی از معماری‌های نوین و به‌روز است که برای ساختن سقف‌؛ کاربرد دارد.

شرکت گنبد فیروزه، در زمینه تولید سقف وافل تخصص و تبحر بسزایی دارد و همچنین دارای ظرفیت و مزایای بسیار زیاد فنی و اقتصادی نسبت به نمونه‌های مشابه موجود در بازار می‌باشد.
جنس این قالب‌ها از پلاستیک پلی‌پروپیلن و بسیار سبک تهیه شده که سطح صیقلی آن باعث می‌شود؛ نمای بتن زیرین به‌صورت اکسپوز مورداستفاده قرار گیرد.
اکسپوز به بتنی گفته می‌شود که سطح نهایی کار است و چیزی روی آن قرار نمی‌گیرد، در واقع نمای آن از بتن تشکیل شده است.
اگر بخواهیم تعریفی جامع و کامل از سقف وافل برای شما ارائه دهیم، باید این‌طور بگوییم که سقف وافل، یکی از تکنولوژی‌های پیشرفته در حوزه ساختمان‌سازی است که برای ایجاد تیرچه‌های بتنی متعامد (عمود بر هم) یک یا دو طرفه می‌باشد که این تکنولوژی، می‌تواند جایگزینی مناسب، کارآمد و بهینه برای سیستم‌های متداول اجرای سقف استفاده شود.

موارد استفاده از سقف وافل

• پوشش دهانه‌های بلند در سازه
• استفاده از قالب‌های پلاستیکی غیرماندگار
• استفاده مجدد از قالب سقف وافل بعد از اتمام بتن‌ریزی (مزیتی مهم و قابل‌توجه برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها)

شکل ظاهری سقف وافل

سقف وافل دارای ظاهری مشبک و مربعی شکل است. اگر فرم قالب‌ها طولی و یا مربعی باشند، عملکرد باربری سقف به‌صورت یک و یا دوطرفه انجام می‌گیرد.

مزایای مهم و قابل‌توجه سقف وافل

  1. کاهش مصرف مصالح مورداستفاده در اجرا؛ از جمله میلگرد مصرفی در کل سازه
  2. کاهش حجم بتن‌ریزی در کل سازه که مزیتی مهم برای کاهش هزینه نازک‌کاری و تأسیسات
  3. ایمنی و استحکام بالای سقف در برابر آتش‌سوزی و همچنین بهبود عملکرد در برابر زلزله
  4. دارای وزن و ضخامت کم
  5. استفاده بهینه از فضای موجود و در نتیجه افزایش متراژ بنا
  6. کاهش تعداد ستون‌های ساختمان و افزایش ارتفاع مفید طبقات
  7. ایجاد فضاهای خلاقانه از جمله تأمین پارکینگ یا فضای تجاری بیشتر
  8. عدم نیاز به تجهیزات خاص برای اجرا
  9. عدم نیاز به یک نیروی متخصص برای اجرای سقف وافل
  10. عبور آسان و راحت تأسیسات از زیر سقف
  11. قیمت مناسب سقف وافل نسبت به سقف‌های یوبوت و کوبیاکس
  12. عدم نیاز به زمان بیشتر برای اجرای این سقف
  13. دارای ظاهری زیبا و جذاب برای سقف
  14. نریختن شیرابه‌های بتن از بین قالب‌ها

دو ایراد سیستم سقف وافل

  1. قالب‌های سقف وافل در مقایسه با بقیه هزینه‌های بیشتری در بردارد.
  2. استفاده از آن بر روی سطوح شیب‌دار محدودیت‌هایی دارد و پرکردن سطوح شیب‌دار با خاک، زمان و هزینه‌بر می‌باشد.

همان‌طور که می‌‎بینید، مزیت‌های سقف وافل نسبت به معایب آن خیلی بیشتر و قابل‌ملاحظه است. درهرصورت با درنظرگرفتن این موارد، می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که استفاده از سقف وافل برای برخی از ساختمان‌ها عقلانی‌تر و به‌صرفه‌تر می‌باشد.

سیستم قالب وافل در شرکت گنبد فیروزه، دارای چه ویژگی‌های مهمی می‌باشد؟

طراحی قالب‎های قفل دار، یکی از مزیت‌های مهم و خاص شرکت گنبد فیروزه است که این شرکت به‌صورت انحصاری در حال تولید و عرضه به بازار می‌باشد. قابل‌ذکر است که این دال‌ها مورد تأیید مرکز تحقیقات مسکن و نظام‌مهندسی سراسر کشور می‌باشد.

معرفی انواع سقف وافل

  • سقف وافل تخت
  • سقف وافل زنبوری
  • سقف وافل فلزی
  • سقف وافل یک‌طرفه
  • سقف وافل دو طرفه

سقف وافل یک طرفه و دوطرفه از چه جهاتی با یکدیگر متفاوت هستند؟

سیستم وافل یک طرفه

1- سقف وافل یک طرفه بیشتر در دهانه‌های کوتاه کاربرد دارد.
2- قالب‌هایی که در این نوع سقف، استفاده می‌شود؛ قالب‌های مستطیلی شکل هستند که به‌صورت دال یک طرفه عمل می‌کنند.
3- به دلیل این‌که میلگردها فقط در یک‌جهت قرار داده می‌شوند، میزان مصرف میلگرد در مقایسه با سقف دو طرفه کاهش می‌یابد و موجب صرفهٔ اقتصادی می‌شود.

سیستم وافل دو طرفه

1- در ساختمان‌هایی که دارای دهانهٔ بلند هستند، استفاده می‌شود.
2- قالب‌های مورداستفاده در این روش، قالب‌های مربعی شکل هستند که به‌صورت دال دوطرفه عمل می‌کنند.
3- میلگردها در دو جهت متعامد بسته می‌شوند؛ هرچند که میزان مصرف میلگرد در این روش بیشتر است و هزینه آن در مقایسه با سقف وافل یک طرفه بیشتر است. نهایتاً مقاومت، استحکام و ایمنی بیشتری نسبت به سقف وافل یک طرفه دارد.

مهم‌ترین مواردی که برای اجرای سقف وافل باید انجام شود، به شرح زیر است:

1- نخستین مورد برای اجرای سقف وافل، اسکافلد گذاری یا همان (شمع بندی) می‌باشد.
2- شاسی‌کشی سقف دومین کاری است که باید اجرا شود.
این روش نیاز به تخته کشی زیر سقف نیست و ساختار آن باعث می‌شود که قالب‌ها خودشان نقش نگهدارنده بتن را انجام دهند که یکی از روش‌های صرفه‌جویی در زمان نیز محسوب می‌شود.
3- سپس قالب‌ها روی قوطی‌ها قرار می‌گیرند و آرماتورگذاری سقف اجرا می‌شود.
4- در مرحله چهارم لیستوفر طراحی می‌شود، میلگرد‌های مخصوص برش خورده و اجرا می‌شوند.
5- در مرحله بعدی، بتن‌ریزی صورت می‌گیرد که معمولاً برای بتن‌ریزی در ارتفاع بالا به پمپ بتن نیاز داریم.
6- پس از مدتی که بتن‌ریزی به استحکام کافی رسید، طبق آیین‌نامه قالب‌ها باز شده و اجرای سقف به پایان می‌رسد.
قالب‌های باز شده را می‌توان مجدداً برای پروژه‌های دیگر استفاده کرد و این یکی از مزایای قالب‌های سقف وافل می‌باشد.